maanantai 21. heinäkuuta 2014

Talomyyjän tapaaminen ja asuntomessut

Muutamia asioita projektin etenemiseksi on taas ehtinyt tapahtua, samalla tulee huomattua kuinka nopeasti aika juokseekaan! Välillä tuntuu että onko se sittenkään realistista että pääsisimme ensi kesänä valamaan anturoita.

Oli mukavaa käydä tapaamassa talomyyjää Kannustaloilla ensimmäistä kertaa, vastaanotto oli lämpöinen. Oli mukava huomata että vaikka vasta alustavasti kävimme keskusteluja otettiin meidän omat toiveemme huomioon, ja meille jopa luvattiin heti luonnokset! Luonnokset luvattiin toimittaa suunnilleen kahdessa viikossa.  Toisilla talomyyjillä jo pelkät luonnokset saattaavat maksaa. Eikä tontin puuttuminenkaan hidastanut tässä vaiheessa toimintoja, sillä meidän tilanteessahan emme vielä tiedä saammeko edes suunnitellulle tontille edes rakentaa haaveilemaamme taloa! Joten tarvitsemme luonnoksia jo siihen että menemme nöyrästi lakki kädessä tapaamaan kunnan kaavoitusinsinööriä, sillä emme halua ostaa tonttia jolle emme saa rakentaa haluamaamme taloa! Jää siis nähtäväksi kuopataanko kunnan toimesta haaveemme, siihen palaamme kun saamme asiat tällä suunnalla etenemään!

Asuntomessuilla kävimme sukuloinnin ohessa. Sunnuntai päivänä, kelin ollessa hyvä, oli muutama muukin ihminen eksynyt messuille. Ennakkoon olimme jo rakennusmaailmasta talot läpi selanneet, eikä varsinaisesti mikään talomalli iskenyt meidän silmäämme. Kävimme siis lähinnä katsomassa erityyppisiä pohjia sekä käytännöllisyyteen vaikuttavia seikkoja, jotka pitää jo päättää ensi kesään mennessä (toivottavasti :)). Se ainakin tuli ratkaistua että olohuoneeseen haluamme (minä haluan), johdotukset valmiiksi kotiteatterille. Takkahuoneeseen taas saa löytyä stereo tyyppinen ratkaisu putkivahvistimen kanssa pelkästään musiikin kuuntelulle, myös mielenkiintoisia ja jopa siistin näköisiäkin akustiikka levyjä messuilla oli näytillä! Totesimme myös että vessan kooksi riittää varsin hyvin 2-3 neliötä. Päämakuuhuoneeseen tietenkin isompi, mutta muutoin on mielestämme turhaa neliöiden haaskausta! Alla kuvasatoa messuilta.


Tämä krumeluuri takka jakoi hieman mielipiteitä perheen sisällä. Naiset olivat puolesta...

Kannustaloilla meidän pohjapiirustus suunniteltiin alustavasti niin että saunan luukku tulee takkahuoneeseen.
Tässä erään messukohteen versio. 

Eken kotiautomaatio-järjestelmä, vaikutti laadukkaalta vaihtoehdolta aiemmin suunnitellulle KNX tyyppiselle taloautomaatiolle. 

Ihanan kokoinen sadesuihku,hyvin muotoillulla suihkupäällä. 

Meidän tyylisemme sauna, pl. lasiseinät. 

Hieno sängynpääty, huomaa epäsuora valo!

Lisää epäsuoraa valoa, tälläinen olisi vaihtoehto kylpyhuoneeseen. 




keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen postaus

Hei kaikille,

Olemme seuranneet ahkerasti muiden rakennusaiheisia blogeja, sekä huomanneet, että varsin moni blogeista kertoo talonrakentamisesta tontin ostosta eteenpäin. Usein on monta vaihetta ennen tonttia. Haluamme kertoa, kuinka meidän kohdallamme projekti etenee haaveilusta alkaen! Parhaiten tämä palvelee myös meidän päiväkirjanamme, aikajanana kuinka hitaasti/nopeasti asiat ovatkaan edenneet.

Taustasta hieman:
Olemme suunnitelleet omaa taloamme viimeiset pari vuotta aktiisesti, ja näiden vuosien aikana ahkeraan myös seuranneet oman kuntamme tonttitarjontaa. Pankin kanssa olemme jo tähän vaiheeseen mennessä asiat sopineet mutta muutoin asiat ovat vasta alussa. Olemme sopineet jo taloedustajan kanssa palaverin, mutta tonttia ei edelleenkään ole. Tosin neljä varteenotettavaa vaihtoehtoa kylläkin.

Tarkoituksenamme on rakentaa vain ja ainoastaan tämän yhden ainoan kerran, ja talo pyritäänkin suunnittelemaan tämän mukaan. Kriteerit taloomme ovat: kaksi kerrosta, korkea eteinen (kaarevat portaat?), päämakkarin yhteyteen vaatehuone ja pieni kylpyhuone, kolme makuuhuonetta sekä puulämmitteinen kiuas jonka pesä ladataan takkahuoneesta. Näiltä pohjilta siis on lähdetty etenemään.

Aikataulua olemme alustavasti miettineet ja hevosen selässä emme ole... Nykyinen asuntomme pitää myydä ja muuttaa vuokralle. Alustavasti olemme miettineet, että tontti ostetaan mahdollisesti vielä syksyn aikana, kunhan saamme selvitettyä kunnalta saammeko edes näille tonteille rakentaa haluamamme talon. Lisäksi olemme suunnitelleet talvirakentamista, täysin poissuljettua ei ole (olemme nopeita päätöksissämme), että jo tänä talvena vaan tarkoituksenamme olisi tehdä perustukset sekä autotalli ensi kesän/syksyn aikana valmiiksi ja rakentaa talvella! Tällöin minulla olisi enemmän aikaa normaaleiden päivätöiden ohella tehdä raksalla töitä, kun muut työmaat pääasiallisesti seisovat.



Tervetuloa matkaamme, kohti meidän unelmia ja haaveita


Toivon mukaan myös teille tarttuu matkaltamme uusia ideoita sekä vinkkejä, sillä meille niin käy ainakin