lauantai 29. elokuuta 2015

Vauhdilla eteenpäin

Tämä viikko on ollut meillä molemmilla lomaa, ja minulla se vielä pari viikkoa jatkuukin! Maanantaina saimme vihdoinkin jätettyä rakennuslupahakemuksen, ja sen päätös meille luvattiin ensiviikolle. Näin ollen pääsemme ennen rakennusvalvojamme lomaa pitämään aloituskokouksen. Pohjia olemme silti uskaltaneet alkaa tekemään sillä naapuriimme ~100m päähän rakentuu myös Kannustalo ja heillä rakennuslupa onkin jo. Onhan meilläkin tietenkin jo suunnittelutarveratkaisu!

Tontillamme kävi maanmittauslaitoksen mittaaja, kävimme nurkkapaalujen paikat läpi yhdessä myyjän kanssa. Tontillemme virallisesti pinta-alaa tuli nyt 2498m2. Joka meille riittää hyvin.

Mittamies vauhdissa


Saimme jo viimeviikolla autotallistammekin piirustukset. Talliin tulee siis tekninen tila, pieni wc, kahden "auton" talli sekä katos autolle.

Tallimme pohjapiirustus sekä julkisivut.
Kävimme hahmottelemassa lattian tulevia korkoja.


Pitkään kun on tuntunut siltä että mennään nypyttämällä eteenpäin, olemme tällä viikolla ottaneet aimo harppauksen kohti perustuksia. Keskiviikkoaamuna tontillemme saapui kaivinkone, muutama 10 tuntinen päivä sekä tänään 8 tuntia ja ihmeitä tapahtuu! Täytyy kyllä antaa tunnustusta konekuskillemme, joka on todella tehokkaasti puikoissa touhunnut. Aivan tolkuton määrä kiviä löytynyt, joka hieman vauhtia on hidastanut. Muutamasta kohdasta kalliokin pilkistää mutta näillä ei ole väliä, sillä saamme vältettyä ne etteivät joudu anturan alle, sekä voimme hieman titrata lattian korollakin. Onneksi kaikki pintamaat mahtuu hienosti meidän omalle tontille täyttömaaksi, säästämme siinä pitkän pennin ettei maita tarvitse kuljettaa tontiltamme pois.



Aika suuria kiviä! Koneen takana juuri paikka jonne pintamaat ajetaan.
 

Eilen ja tänään tuli jo tontillemme ensimmäiset kuormat murskettakin, ja 0-32 tonnihinta yllätti... Kerrankin positiivisesti. Murskeet tulivat sovitusti ja tästä hyvästä palvelusta kiitokset Tapailan kuljetukselle! Nyt vasta tontille ajettu siis 2,5 yhdistelmällistä, kun ensimmäisen kuorman tullessa puhkesi kuskilta rengas perävaunusta ja puolet murskeista jäi "tienpäälle". Mutta lopulta olemme varsin hienosti aikataulussa!





Kahden päivän kohdalla otettu kuva.


Kävin tänään hakemassa myös tukusta mittaus- sekä ryhmäkeskuksen. Mittauskeskuksen kytkinkin jo työmaakeskukseksi ja odottamaan mittarinkytkentää.

Mittarikeskuksen kytkentää, taustalla salaoja- ja sadevesiputkia.



tiistai 11. elokuuta 2015

Tontilla tapahtuu

Tontin raivaus alkoi eilen. Tontti oli ehtinyt pusikoitua melkolailla, villiintyneet viinimarjapensaat ja vattupuskat olivat vallanneet suuren osan. Oikein harmitti kaataa viinimarjapuskat, jotka notkuivat marjoja, mutta ei tämänhetkiseen pakastimeen paljoa mahdu.Ehkä ensivuonna saan kerätä tontin laidoille jääneistä puskista marjoja talteen.




 Tänään harjoittelimme myös puunkaatoa, huomenna sitten suurin osa puista saa kyytiä!




Kävimme tilaamassa myös takan tänään Tampereen Takasta. Otimme jo aiemmin mainitun Warma Uunien Eerika mallin perusversiona ilman leivinuunia. Leivinuuni jäisi todennäköisesti melko vähäiselle käytölle ja kustannuksia se olisi lisännyt yli tuhat euroa.

Kuva täältä.
Tampereen Takalle oli tullut myös ihania pönttöuuneja, alkoi hieman houkuttelemaan, mutta pitäydyimme jo aiemmin valitsemassamme Eerikassa.Toisaalta tuollainen pönttöuuni olisi sopinut hienosti Kannustaloon, mutta olohuoneen kruununa hienompi on mielestämme kuitenkin kaakeliuuni.

Kuva täältä.

lauantai 1. elokuuta 2015

Kyltti pystyssä

Hommat taasen edennyt, ja nyt ollaan pääsemässä alkuun. Eilen kävimme raapustamassa tontille kyltinkin. Aikataulua tosiaan kunta hieman hidasti, mutta olemme vastaavan mestarimme kanssa käyneet asiat läpi. Maanantaina käymme pikaisesti rakennepiirustuksien luonnosten kanssa kunnassa. Tämän jälkeen saamme kuvat toimitettua tehtaalle ja saamme varsinaiset piirustukset (vihdoinkin), joilla pääsemme hakemaan mahdollisimman pian rakennuslupaa. Toisella alkoi lomakin jo, minulla kahden viikon päästä. Tarkoitus olisi ennen sitä raivata tontti, jotta kuun puolivälissä pääsisimme koneen kanssa tontille! Sähköliittymäkin on jo tilattu, ja toimitus syyskuun alussa viimeistään. Eli ensiviikon alun otamme vielä rennosti ja sitten pääsemme työn touhuun!



Ensiviikolla olisi tarkoitus poiketa vielä hakemassa asuntomessuilta viimeiset vinkit omaan projektiin!