sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Viikonloppu

Meidän ahkera kaivinkonekuskimme halusi tulla myös sunnuntaina kaivamaan, ja hyvä niin. Tänään pääsimme siihen pisteeseen että kaikki sokkelin sisäpuolen eristeet on asennettu. Routalevyt paikallaan sekä ulkopuoliset täytöt takapihan terassinalusta lukuunottamatta ovat valmiina! Sisäpuoleiset täytöt ovat murskeiden osalta valmiina. Enään kapillaarikatkot puuttuvat, ne saadaan lusikoitua huomenna paikoilleen. Tallissa on jo osa niistäkin paikallaan. Varsin hyvällä mallilla siis mennään! Pääsen heti tiistaina muuraamaan talliin viimeisen kierroksen sokkelia sekä talon kantavat väliseinät ja pilarit loppuun!

Muutamia kuvia mihin pisteeseen tänään jäimme!

Sorat aamulla






 
Olemme myös päättäneet että toteutamme yhteistyössä Abb:n kanssa kotiimme taloautomaation. Free @ Homessa on lukuisia mahdollisuuksia  huoneistojen lämpötilojen, valaistuksen, pistorasioiden ohjauksesta aina astronomisen kellon mukaan säätyviin verhoihin. Lisäksi olen miettinyt millaisen kodinturvan toteutamme, tällä hetkellä mietinnässä laittaa ip valvontakameroita jotka tallentaisivat kuvan palvelimelle ja lähettäisivät kuvia liikkeentunnistuksen mukaan sähköpostiin tai ftp palvelimelle. Mutta kirjoitan näistä asioista vielä tarkemmin lisää kunhan saan aikaiseksi avata Cadsin ja alkaa piirtämään sähkökuviamme, samalla tutustun tarkemmin taloautomaation mahdollisuuksin. Meille myös luvattiin tarkempia vinkkejä suoraan Abb:ltä.

torstai 8. lokakuuta 2015

Sokkelit valmiit

Aika menee kauheaa vauhtia, ja blogin päivitys meinaa aina unohtua. Tämäkin viikko on mennyt sellaisessa usvassa, että täytyy myöntää että iltaisin on takki ollut niin tyhjä ettei kauheasti päivitys ole mielessä pyörinyt. Lauantaina olin omissa töissä vuorokauden sekä koululla näytössä. Sunnuntaina teimme vanhempieni sekä veljeni kanssa pitkän päivän, ilta kahdeksaan asti. Sitten taas maanantaina olin vuorokauden töissä... Tiistaina isäni tuli taas auttamaan ja olimmekin tontilla illalla kahdeksaan asti. Sunnuntaina valoimme myös takapihan terasseille lisää anturoita pilareiden alle. Nyt takapihalla on 16 pilaria, etupihalla 6 ja autotallissa 1.



 Keskiviikkona aloitin hommat heti seitsemältä ja lopetin illalla sokkelin slammaamisen klo 22, päivästä muodostui varsin pitkähkö... Mutta tulipahan sokkelit muurattua. Muuten ei aivan näin kiire olisi tullut ellen optimistina olisi luvannut konekuskillemme että torstaina saa tulla, toisaalta hänellä alkaa ensiviikolla uusityömaa joten tällä viikolla asiat on pakko saada kaivuutöiden osalta päätökseen. Lauantaina kun olen taas töissä ei tontilla mitään tapahdu, teemme konekuskin kanssa loput sunnuntaina jos emme huomenna ehdi. Mutta sitten olemmekin jo hyvällä mallilla.





Eilen sain siis sokkeliin viimeisen kierroksen muurattua, sekä pinnat slammattua... Päivä venyi pitkäksi ja otsalampun valossa oli vähintäänkin mielenkiintoista slammailla. No mutta olipahan sentäs komeat revontulet!



Tänään aloitettiin hommat klo 7, sain paikat siivottua jotta klo 8 tontille mahtui kone sekä kasetillinen salaojasepeliä. Saimme tänään tehtyä osan tallin täytöistä sekä salaoja- ja sadevesiputket paikoilleen. Huomenna jatkamme Talon salaojista sekä täytöistä. Autotalliin saimme lattiakaivonkin paikalleen. Vielä uupuu sokkeleista sisäpuolen eristeet (Finnfoam50).