keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Piippuja

Piippumme alkavat olemaan lähes valmiina, 2/3 osaa muurattu. Ullakon osuutta varten ajattelin odottaa sen aikaa että saan apumiehen (sekä ettei ole kuuma päivä, muuten yläpohjaan tikahtuu), mutta myös siksi etten ole saanut tukustamme piippuun vielä pellityssarjaa. Näin ollen en viitsi suotta tehdä katteeseen reikää ettei kaikki sateet pääse villoihin. Kuitenkaan kun takan tai saunan lämmityksellä ei vielä ole mikään kiire.

Muuratessa saunan piippua päädyin laittamaan pellin työhuoneen puolelle, tuleehan sinne myös kiukaan suuluukkukin. Toivotaan etten tulevaisuudessa hartaasti kadu tätä ratkaisua. Ajattelin sen niin että pellin olisi hyvä olla samassa tilassa kuin mistä kiukaaseen tehdään tulet. Mietin kuitenkin että mitä jos tulevaisuudessa reikä muurataankin umpeen ja saunaamme tulisikin perinteisempi kiuas. No ehkä näitä asioita on aika pohtia sitten myöhemmin, on niitä tärkeämpiäkin asioita. 

Saunan hormin tuhkaluukku sekä pelti tulee työhuoneeseen
Takan piippu.



Hiljalleen on muurattujen seinien ovien pielet siistitty. Täytynee hakea myös tunkki lainaan. Kantavien väliseinien yläpuut eivät mahdu seinän ja lattiavasojen väliin. Ei siinä onneksi ole kuin muutama milli, mutta sekin on liikaa.




 
Kuvaa pesuhuoneesta.

Meillä on vihdoinkin taas pesukone, siis tämän 2kg:n pesukoneen lisäksi joka vuokra-asunnossamme on. Tarkoituksena tulevaisuudessakin jättää toinen pyykinpesukone autotalliin, lähinnä minun työvaatteita varten.


Loppuviikko meneekin pitkälti muualla kuin tontilla, mutta onneksi ensiviikolla alkaa jo loma. Tarkoituksena olisi loman aikana saada välipohja valmiiksi. Kaikki katot koolattua sekä väliseinät levytettyä. Lisäksi pitäisi kaikkien sähköjen putkitukset tehdä. Unohtamatta ilmanvaihtoputkia. Mutta uskoisin että kyllä kuudessa viikossa ehtii vaikka ja mitä. Etenkin kun saa tehdä hieman pidempää päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti