sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tasoittamista, nyt jo?

Tuntui vielä viikko sitten että eihän tästä saa valmista kuuna päivänä. Nyt kuin puskista se päivä sitten tuli, tasoittamista, ja vielä hieman lisää tasoittamista. Täytyy kyllä myöntää etten vielä ole itse joutunut lastan varteen, vaan meidän parempi puolisko yhdessä vanhempiensa kanssa on hoitanut tätä hommaa. Olen keskittynyt kaikkeen muuhun, kuten ilmanvaihtokanavien viimeistelyyn. Myös yhtä kantavaa välipohjan palkkia piti hienosäätää koska muuten ei piipun ympärille mahtunut riittävää määrää palovillaa. Alakerta on tasoitettu kauttaaltaan kertaalleen, vielä 1-2 kerrosta tarvitaan. Yläkerrasta kaikki ulkoseinät on tehty kertaalleen. Tasoitetta menee aivan kohtuullisesti, sillä kaksi isoa pyttyä on jo lähes tuhlattu, tosin ensimmäiseen kerrokseen sitä eniten meneekin. Kyllä tämä tästä meneee, onhan meillä kuistillakin jo pohjamaalitkin seinissä.

Seuraavaksi pääsemme yläkerran lattian tekoon, kun se on saatu valmiiksi pääsemme hiomaan alakerran betonilaatasta liimat pois. Nyt kuitenkin kuvia, ne kertovat taasen enemmän mitä olemma saaneet aikaan.


Olohuone

Työhuone

Keittiö

Päädyimme levyttämään vinot osat katosta.


Portaiden alustaa/Teknistä tilaa

Hiomista, hyvän imurin ansiosta ei hengityssuojainta tarvitse.

Pohjamaalit, maalaamme myös tapetoitavat pinnat.

Saunan hanakulmat.
Kun ilmanvaihtoja ei ole koskaan työkseen tehnyt, tuntuu se väliltä kohtalaisen hitaalta työltä. 14 tuntia meni kevyesti pelkästään näiden alakerran putkien asentamiseen, eikä edes putkia joutunut eristämään. Rakentelin alkuun meidän tulevan iv koneen mittojen pohjalta kipsilevyn. Tähän tein 160mm reijät valmiiksi. Näin ollen minulla oli helpompi kohdistaa putket kohdilleen. Jäteilma sekä raitisilma kanavat ovat vasta hollilla. Minulla kun ei ollut armaflexiä riittävästi eikä venttiiliä ulkoseinään. En viitsinyt tehdä suotta reikää ulkoseinään. Meillä lähes kaikki putket tulevat alaslaskettujen kattojen sisään, saunan, pesuhuoneen sekä kodinhoitohuoneen kattoon. Nyt ollaan kuitenkin voiton puolella. Huomenna haen loput tarvikkeet, sekä odotan koneen saapumista niin saa putket loppuun asennettua. Eilen tuli taas myös huomattua ettei halvoista työkaluista ole kuin haittaa. Olen koko putkien asentamisen ajan tuskastellut popniitti pihtieni kanssa, ne kun on usean vuoden vanhat halppikset. No tai siis oli, eilen nekin antautuivat, ja eikun uusia hakemaan. Ne on ne pienet asiat joista ei kannata säästää, etenkin kun se säästö on joitain kymmeniä euroja.

Saunan katto

KHH:n katto, mallailua


Lähes valmis.

Saunan katto.
Tuli menneellä viikolla nukuttuakin tontilla jo ensimmäinen yö, veljeni oli käymässä joten päätimme nukkua autotallissa. Tallissa kun on tv sekä jääkaappi niin ilta meni rattoisasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti