lauantai 9. heinäkuuta 2016

Sähköistystä

Hiljalleen kohti määränpäätä. Tänään oli taas yksi kaverini auttamassa, onneksi on monia hyviä kavereita auttamassa. Saimme kahdestaan vedettyä koko alakertaan johdot, kaikki putket oli ilmeisen hyvin asennettu kun päivässä kaiken urakoimme. Laitoimme myös kaiutin kaapeloinnit samalla. Nyt voi hyvillä mielin paneloida katot kun ei tarvitse miettiä jääkö vetojousi jumiin mutkiin. Tiukimpia kohtia oli elementtien ja katonrajan saumat. Ehdinkin jo aloittelemaan samalla hieman keskuksen siistimistä, jotta saan tarvittaessa kannen päälle kun taloomme oli suunnitelmissa pitää talotehtaan esittely kun talomme on levyvalmis.

Aamun lähtötilanne


Ihmettelyä

Osittain vedetty
Muutama tunti kytketty

Keskuksemme on yksi suurimmista keskuksista mitä on järkevää omakotitaloon asentaa. Toinen vaihtoehto olisi laittaa kaksi keskusta, toinen taloautomaation lähdöille ja toinen johdonsuojille. Tykkään tästä vaihtoehdosta huomattavasti enemmän, tällöin on mielestäni johdottaminen huomattavasti helpompaa yhden keskuksen sisällä. Tällä hetkellä meillä on talossa kahdeksan 4 releistä releyksikköä, nyt vaikuttaa siltä että yksi täytyy vielä hommata lisää, alustavat suunnitelmat on siis muuttuneet. Olen varannut oikealle alas yhden paikan sille, mutta sillä ei mitään kiirettä ole koska se tulee ohjaamaan pääasiallisesti puutarhan valaistusta. Lisäksi talon keskuksessa ei myöskään ole virtalähdettä jonka free @ home vaatii. Toisena vaihtoehtona järjestelmälle olisi keskitetyn sijaan hajautettu. Mutta mielestäni se sopii huomattavasti paremmin saneerauskohteisiin. Hajautetussa järjestelmässä releyksiköt ovat kojerasioissa kytkimien kohdalla. Näin ollen keskukseen ei erillisiä ohjauskomponentteja tarvitse asentaa. Tähän asti olen ollut varsin tyytyväinen tähän valintaamme, sillä knx on huomattavasti laajempi, sekä hankalampi käyttää. Tässä kun jokainen ilman erillistä asennusohjelmaa saa muutettua asetuksia.




Lisäksi tänään kuin puuntakaa meille soitti kuljetusyritys että he ovat tuomassa meille keittiötä. Olin vallan unohtanut sen kokonaan. No onneksi tallissa oli tilaa, sai suoraan kuormalavoilla siirrettyä keittiön autotalliin!



Loman viimeisistä päivistä on tulossa tehokkaita, huomenna isäni ja veljeni tulee auttamaan yläkerran lattioiden tekemisessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti