keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Ensimmäinen postaus

Hei kaikille,

Olemme seuranneet ahkerasti muiden rakennusaiheisia blogeja, sekä huomanneet, että varsin moni blogeista kertoo talonrakentamisesta tontin ostosta eteenpäin. Usein on monta vaihetta ennen tonttia. Haluamme kertoa, kuinka meidän kohdallamme projekti etenee haaveilusta alkaen! Parhaiten tämä palvelee myös meidän päiväkirjanamme, aikajanana kuinka hitaasti/nopeasti asiat ovatkaan edenneet.

Taustasta hieman:
Olemme suunnitelleet omaa taloamme viimeiset pari vuotta aktiisesti, ja näiden vuosien aikana ahkeraan myös seuranneet oman kuntamme tonttitarjontaa. Pankin kanssa olemme jo tähän vaiheeseen mennessä asiat sopineet mutta muutoin asiat ovat vasta alussa. Olemme sopineet jo taloedustajan kanssa palaverin, mutta tonttia ei edelleenkään ole. Tosin neljä varteenotettavaa vaihtoehtoa kylläkin.

Tarkoituksenamme on rakentaa vain ja ainoastaan tämän yhden ainoan kerran, ja talo pyritäänkin suunnittelemaan tämän mukaan. Kriteerit taloomme ovat: kaksi kerrosta, korkea eteinen (kaarevat portaat?), päämakkarin yhteyteen vaatehuone ja pieni kylpyhuone, kolme makuuhuonetta sekä puulämmitteinen kiuas jonka pesä ladataan takkahuoneesta. Näiltä pohjilta siis on lähdetty etenemään.

Aikataulua olemme alustavasti miettineet ja hevosen selässä emme ole... Nykyinen asuntomme pitää myydä ja muuttaa vuokralle. Alustavasti olemme miettineet, että tontti ostetaan mahdollisesti vielä syksyn aikana, kunhan saamme selvitettyä kunnalta saammeko edes näille tonteille rakentaa haluamamme talon. Lisäksi olemme suunnitelleet talvirakentamista, täysin poissuljettua ei ole (olemme nopeita päätöksissämme), että jo tänä talvena vaan tarkoituksenamme olisi tehdä perustukset sekä autotalli ensi kesän/syksyn aikana valmiiksi ja rakentaa talvella! Tällöin minulla olisi enemmän aikaa normaaleiden päivätöiden ohella tehdä raksalla töitä, kun muut työmaat pääasiallisesti seisovat.



Tervetuloa matkaamme, kohti meidän unelmia ja haaveita


Toivon mukaan myös teille tarttuu matkaltamme uusia ideoita sekä vinkkejä, sillä meille niin käy ainakin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti