perjantai 29. toukokuuta 2015

Nyt odotellaan

Nyt odotellaan tonttimme lohkomista sekä lainvoimaa meidän suunnittelutarveratkaisuumme. Tämän jälkeen joidenkin viikkojen aikana saamme rakennusluvan haetuksi. Kaikki vaikuttaisi nyt menevän varsin hyvin, ja aikataulu toistaiseksi näyttäisi pitävän. Kävin myös kunnassa juttelemassa kun puhelimessa sanoivat että jopa kaksikerroksinen talo voisi olla mahdollinen vaikka suunnittelutarveratkaisussa siihen ei lupaa olisikaan. Kaikki meni niin kauan hyvin kunnes näytin luonnoksemme -> Rakennusvalvoja sanoi että ei saa olla noin koristeellinen, eikä ikkunoissa ruutuja, pylväitä liikaa yms. Mutta 1,5-krs ratkaisun saisimme tehdä ilman mitään ylimääräisiä vääntämisiä. Näin siis toteutammekin, olihan meillä alunperinkin suunnitelmissa rakentaa sellainen. Elokuun alkuun olemme konekuskin kanssa alustavasti sopineet että iskemme kuokan maahan, ja minulla alkaa siinä samalla kesäloma. Tarkoitus olisi saada perustukset sekä sitten tallin runko tehdyksi jo elokuun aikana jopa.

Aloitutimme nyt myös suunnittelutarveratkaisun saapumisen jälkeen piirrätyttämään talostamme rakennepiirustuksia sekä autotallin kuvia. Ohessa taas yhdet luonnokset pohjakuvista joihin tehty toiveidemme mukaisia muutoksia mm. takan siirtäminen, muutamien väliovien muuttaminen parioviksi sekä yhden ulko-oven vähentäminen. Muutoksia todennäköisesti vielä hieman tulee.Tallista ei vielä luonnoksia ole.


1-krs

2-krs



Taloon tulevasta tekniikasta vielä sen verran että kävin tällä viikolla sopimassa maalämpömyyjän kanssa toteutuksesta. Meille tulee siis Vaillantin (geoTherm plus VWS 102/2) maalämpöpumppu 200metrin kaivolla sekä käyttöveden kierrolla että puskurivaraajalla. Puskurivaraajaan päädyin siksi koska säästää pumppua ja myös siksi että pumppu on tallissa. Tämän johdosta myös käyttöveden kierto on toteutettava. Vaillantilta tulee myös elokuussa suomen markkinoille myyntiin ilmanvaihtokone joka olisi myös tarkoitus ottaa. Näistä kuitenkin vielä tarkemmin tuonnempana, kunhan saadaan kaikki kirjalliset ensin hoidettua pois alta.

Kävin myös tänään tontilla kääntymässä ja satuimpa ottamaan muutaman kuvan, aika viidakkoahan se vielä on...

Tontti tien oikeassa laidassa
Tontilta "poispäin"

Tieltä tontillepäin




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti