torstai 3. joulukuuta 2015

Aikataulu

Näyttää siltä että olemme hiljalleen jäänyt aikataulusta, tosin osin myös tietoisestikin. Olen pidellyt nyt ajoittain vapaatakin, sillä eihän meillä ole kiire, eihän. Nyt tosin on alkanut tuntumaan että nyt pitää lopettaa löysäily. Se, että talon perustukset ovat valmiit ja odottavat tammikuun toista viikkoa että paketti saapuu on aiheuttanut löysäilyn.

Alun perin minulla oli suunnitelmana että talli olisi valmiina reilusti ennen talopakettia, nyt näyttää siltä että lämpöiseksi varastoksi saamme sen tammikuuksi. Katolle ladotaan tiilet sitten samalla kuin taloonkin. Julkisivu saanee olla vielä tämän talven tuulensuojalevyllä, tai maksimissaan tasakertaan asti paneloituna.

Pääsen onneksi kohta tekemään talliin sähköjä, ja silloin pääsen kunnolla tutustumaan free @ homeen. Aika suuret odotukset olen järjestelmälle asettanut, toivon mukaan en joudu pettymään. Tarkoituksena on tallissa yhdistää osittain perinteistä sähköistystä uuden lisäksi. Talo tehdään täysin free @ homella. Abb:n free @ homen releyksiköt ovat neljän erillisen releen "moduuleja". Tämän vuoksi kun moduulit maksavat kuitenkin satasia, en uhraa tallin wc:n valolle enkä teknisentilan valolle relettä. Näiden valaistukset tehdään perinteisimmin laittamalla 1-kytkimet. Väylällä olisi siis tarkoitus ohjata varsinaisen tallin valaistus, tallin ulko-valaistus sekä autokatoksen pistorasia joka on suunniteltu auton lämmitykseen. Tallin valaistus vaatii kaksi relettä. Talliin meinasin laittaa kaksi kaksiosaista kytkintä ohjaamaan free @ homea. Lisäksi pohdin olisiko hyödyllistä laittaa väylään binääritulot, näin ollen saisin poimittua tiedon automaatioon jos jäteveden pumppukaivo ei toimi, muuten tällä hetkellä kaivon ohjauskeskukseen syttyy punainen led valo, tämä näkyy tosi huonosti kun kaivo on tallin takana, vasten metsää. Autokatoksen valaistus toimii liiketunnistimella, ja ihan perinteisillä kytkennöillä.

Pumppaamoon tuli vipat sekä repivä pumppu.


Lisäksi pääsin suorittamaan hieman testailuja, kävin hakemassa verkkokauppa.comista muutamia valvontakameroita testaukseen. Kamerat ovat ip kameroita, PoE toimintoa niissä ei ole koska hinta olisi noussut huomattavasti. Kunhan nämä saan kiinni talliin niin jonkinlaista arviota tulee. Noita olisi tarkoitus vielä muutamia lisää ostaa!



Sitten talliin, muutamia pieniä odotuksia on sattunut. Osaan syistä voi katsoa peiliin, sillä olin unohtanut täysin tallin rakennuslupakuvien lisäksi että tarvitsemme rakennekuvat... Nyt niitä on viimeinen 1,5vkoa tehty, ja huomenna saamme ne. Runko on tehty vastaavan mestarimme sekä rakennesuunnittelijamme ohjeiden mukaan, ainoa tieto mitä odotan huomiselta on kattotuolien speksit sekä tallin etuseinän sekä autokatoksen palkkien ja pilarien kantavuus. Tallin runko on tehty siis 48x148 mitalistetusta puusta. Toivon mukaan saamme huomenna tilattua kattotuolit, sillä kunhan runko valmistuu viikonloppuna on työt pysähtyneenä niin kauan kunnes tuolit tulee. Tarkoitus olisi että saisimme ne viimeistään joulunalus viikolla, tilaan samalle viikolle tontille aluskatteet, ruoteet, villat, muovit, tuulensuojalevyt, kipsilevyt sekä ovet ja ikkunat. Joulunseutu ja vuodenvaihdehan on hyvää rakentamisen aikaa! Toivotaan vain että nämä vesisateet loppuisivat ja alkaisi pakkaset! Ei kuitenkaan liian kovat!



Kuva muutaman päivän takaa, runko on tehty tallin etuseinää ja autokatosta lukuunottamatta valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti