keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Ilmanvaihto

Aloittelin tänään kavereiden avustuksella ilmanvaihtoputkien asentamisen. Päädyimme tekemään kierresaumakanavista jotka eristämme itse. Valmiiksi eristetyt muovikanavat olisi kyllä olleet huomattavasti nopeammat asentaa, sekä hieman helpommat. Mutta moninkertainen hinta vaikutti päätökseemme. Laitan 50mm villan putkien ympärille jotka jäävät puhallusvillan sisään. Niihin putkiin jotka menevät katolle laitan toisen mokoman lisää. Alakerran kanavistoa ei villoiteta. Tuloilmakanava on melkein yläpohjassa valmis. Poistoilma vielä. Oletin että olin syksyllä ostanut kaikki putket, ostin vain viimeksi tukusta pelkät t-haarat. Huomasin tänään kun hommia aloittelimme että minulta puuttuivat kaikki 100mm putket, olikin vain 160mm ja 125mm. Tuntuu välillä turhauttavalta hakea muutamia asioita pelkästään tukusta.

Nyt tosiaan tehty yläkerran tuloilma, venttiilit tulee makuuhuoneisiin, aulaan sekä yksi putki alakerran olohuoneeseen. Tuosta 125mm putkesta lähtevistä t-haaroista puuttuu vielä lyhet pätkät 100mm putkea.  Putket nousee toisen päädyn vaatehuoneesta saunan päältä ylös. Keittiön poisto sekä olohuoneen tuloilma laskevat sitten toisen päädyn vaatehuoneesta alas, välipohjaan. 

Lisäksi päädyimme ullakolle laittamaan sisäportaat, ei tarvitse tehdä ylimääräisiä reikiä ulkoseinään tai kattoon. Tikkaiden ja luukunväliin asennan vielä 50mm finnfoamia.







1 kommentti:

  1. Paljon on näissä tehtävää. Pitikö teillä tehdä suuntaporaus tätä varten? Meidän tuttu on nyt rakentamassa, ja hän mainitsi että heillä semmoinen pitäisi ilmeisesti tehdä lähiaikoina. Mielenkiintoisia projekteja nämä. https://www.maarakennus-jussila.fi/suuntaporaus

    VastaaPoista