sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Long time no see!

Kyllä, olemme vielä hengissä. Vaikka aina ei aivan siltä ole tuntunut. Talo valmistuu, päivät syys- lokakuussa venyivät yötä myöten raksalla joten kirjoittelu hieman jäi. Nyt kuitenkin alamme olemaan hyvin jyvällä. Nyt onkin hyvä palautella omiinkin mieliin mitä kaikkea tässä edeltävän parin kuukauden aikana on naputeltu... Yläkertaanhan ei ole koskettu edes pienellä tikulla, tai no sen verran että työkaluja joita ei enään alhaalla tarvita on nostettu sinne.

Ensinnäkin meillä on keittiö, ja melkein kaikki listat siellä (kattolistoja puuttuu sekä ovenpielet). Toisaalta listat annettakoon anteeksi niin ne varmasti puuttuvat monelta muultakin rakentajalta.

Keittiön lattiassa on pukkilan bohemea 50x50 koossa, mukavan nopeaa laatoittaa. Keittiömme tuli suoraan ruotsista (ikea). Kodinkoneet taasen tilasimme messuilta, ne toimitti gigantti. Kaikki on toistaiseksi toiminut varsin mukavasti. 
Alakerrassa alkaa WC:kin olemaan jo valmis, kalustettua kuvaa en nyt äkkiseltään löytänyt mistään mutta yritän muistaa ottaa niin näkee lopullista tulosta.
Alakerrassa on nyt viikonloppuna myös laatoittettu KHH, joten saunaa lukuunottamatta on kaikissa huoneissamme pinnat. Aulassa on samaa laattaa keittiön kanssa, ja olohuoneessa sekä työhuoneessa Timberwisen lankkulattia. Teimme tässä vielä ennen lumien tuloa viimeisiä ulkohommia. Asentelin vihdoinkin katolle harjatiilet. Lisäksi lankut sekä tippapellit kiertämään taloamme. Lisäki löimme räystäänalusia sekä päätyjä umpeen. Nyt alkaa pihallakin näyttämään siltä kuin kuuluukin.

 Lisäksi hieman tunnelmointia kalustamisesta. Kyllä tämä alkaa jo vaikuttamaan hyvältä kohti muuttoa. Katsotaan ehdinkö kaikkia edes asentamaan, muuttokatselmuksen olisi tarkoitus olla tämän kuun lopulla. Sen verran meidän aikataulusta tulevaisuuteen, tarkoituksenamme olisi että jouluna pääsisimme omaan saunaamme. Keväälle jää siis yläkerran tekeminen sekä viimeisten pihahommien teko. Alkukesällä teemme terassit ja kesän aikana olisi tarkoitus maalata. Kaikkia koristeita ei nyt kiinnitetä, vaan vasta maalaamisen jälkeen. Turhaan suojata sitten kesällä ylimääräistä.

Tilasin viimeviikolla meille murtohälyttimen, DSC:n. Kirjoittelen tarkemmin kun pääsen asentamisen sekä ohjelmoinnin makuun.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti