sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kattotiiliä, ja vielä hieman niitä lisää

Aikaa on taas edellisestä kirjoituksesta vierähtänyt tovi, pahoittelut siitä. Tontilla kuitenkin tapahtuu tasaisesti. Välillä on hiljaisempia pätkiä kun koulu ja työt pitävät kiireisenä. Saatiin vihdoinkin nosturin kanssa sovittua aikataulut kohdalleen ja saimme tiilet nostettua katolle. Laskin että palttiarallaa 3600 tiiltä on nyt katoilla, lisäksi jiirejä liian monta, niin sisä kuin ulko. Myös tallin etulappeelle muutamat tulee.





Tein itse "kattolyhdyn" tallin kattotuolien päälle.



Tilasin viimeviikolla meille myös puhallusvillat, näin ollen saamme talon lämpimäksi. Olemme hieman alkuperäisestä suunnitellusta ajasta jäljessä kun takka tuli viimeviikolla. Tarkoituksena oli aloittaa sen muuraaminen heti. Nyt hetki joudutaan sitä odotuttamaan että saan piipun sekä pesuhuoneen seinät muurattua. Onneksi villojen alkuperäisen 6-8vkon toimitusaika lyheni 2 viikkoon. Ne tulee siis viikonpäästä maanantaina. Nyt siis yläpohja on valmis, puhallusvilloja lukuunottamatta. Muutamat jm:t vedän vielä kameroita sekä antennikaapeleita varten ullakolle. Lisäksi asennan yhden palovaroittimen ullakolle, ihan varmuuden vuoksi.



Yläkerran seinissäkin on jo 50mm villa valmiina, enään puuttuu kipsilevyt seinistä ja sen jälkeen pääsemme asentamaan välipohjaan lattioita. Siinä vielä tovi menee. Varmaan viikonpäästä pääsen vasta piippujen sekä alakerran väliseinien kimppuun.





Autotalli alkaa nyt olemaan valmis, siis niin valmis kuin se nyt on. Teimme isäni kanssa talliin väliseinät tekniselle tilalle sekä wc:lle. Loput tehdään kun talomme on asumiskuntoinen. Turhaa käyttää nyt sen enempää aikaa sen valmistumiseen. Todennäköisesti sitä viilataan enempi ensitalvena, sillä uskon kesän menevän yhdessä hujauksessa...




Hieman on ollut vääntöä naakkojen kanssa, ovat nyt yrittäneet edelliset kolme päivää tehdä meidän räystäisiin pesiä, olen yrittänyt parhaani mukaan tukkia reittejä. Asensin päätykolmioihin puuttuvat julkisivupaneelit, pääsivät niistä väleistä räystään aluslaidoituksien päälle. Täytynee varmaan asentaa heti piippuihin naakkaverkot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti