lauantai 30. huhtikuuta 2016

Lämmintä piisaa kohta

 Viimeistelin loppuviikolla tallin. Asensin poistoilmanvaihdon, eli tyristorin sekä kanavapuhaltimen. Eli täysin manuaalisen ilmanvaihdon, käytän lähinnä silloin kun tallissa tulee tehtyä jotain, tai kosteaa. Nyt myös tallin wc:ssä on pytty sekä lavuaari, lisäksi ovi. Enään puuttuu hieman kipsilevyä sekä hanat jotka tulevat ensiviikolla. Sen verran meillä on tallissa että kylmänveden pex putkissa on kuulasulut niin saadaan muurauksiin vettä jo hanasta. Tähän asti on aina ollut kuution pytty tontilla. 


Poistoilma kanava
Toiletti

Korvausilma venttiilit

Aloitin levyjen asentamisen ylös, lähinnä sen vuoksi että sinne piti yksi nippu levyjä nostaa kun olivat alhaalla tiellä. Eli ensimmäiset melkein 50kpl lattiakipsilevyjä nostettu ylhäälle. Olisi ollut tuskainen homma ilman hissiä. Hissillä homma hoitui yksinkin! Mutta ennen lopullista keskittymistä yläkerran lattiohin keskityn nyt alakertaan sekä muurauksiin.




Lämmöt päällä, autotallissa. Talosta on vielä putkarilla jakotukit kytkemättä. Aloitimme tallimme lattian lämmittämisen torstaina kymmenestä asteesta. Siitä aste/per päivä ylöspäin nostaen. Kyllä siellä kohta alkaa lämmintä toivottavasti piisaamaan. Maanantaina tulee Honkoliinilta vielä Vaillantin ilmanvaihtokone!

Hienosti pelittää Vaillant, sekä hyvin toimi Honkoliini professionalin palvelu!

Pääsin tänään vihdoinkin aloittelemaan pesuhuoneen sekä saunan muuraukset. Alkuun meni tovi hahmotellessa sekä pohtiessa. Meillä tulee kaksi kantavaa väliseinää, yksi kevyempi seinä olohuoneeseen sekä saunan ja pesuhuoneen väliin. Muuraan kantavien seinien ensimmäisen kerroksen 200mm harkolla. Loput kerrokset pesuhuoneessa samalla, mutta saunassa 150mm harkolla jolloin saamme näppärästi spu levyt asennettua. Saunan ja ph:n väliseinä tulee 150mm harkolla. Lisäksi pesuhuoneen ja olohuoneen välinen seinä muurataan 150mm harkolla, poislukien hyllyt jotka upotetaan seinään tulee 100mm harkolla. Saunan piippu (schiedel rondo plus) tulee osaksi väliseiniä. Takan piippu tulee takan viereen olohuoneen puolelle. Lisäksi ensimmäinen kerros oli hieman hitaampi tehdä, koska tein samalla aukon kiukaan suuluukulle. Lisäksi valoin kynnyksen jottei kaikki löylyvesi valuisi työhuoneeseen. Kynnykselle saa nostettua vesieristeen. Lisäksi saunaan täytyy muurata 100mm harkolla pieni väliseinä sillä muuten ei riitä etäisyydet lauteisiin.



Saunan suuluukku


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti