sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kattojen panelointia


Nyt on paneelia saatu laittaa vähintäänkin riittävästi. Jo aiemmin tällä viikolla asentelin veljeni kanssa paneeli yläkerran aulan kattoon sekä alakertaan muutamiin huoneisiin. Kahdestaan seitsemässä tunnissa asensimme paneelit yläkerran aulaan. Tällä hetkellä alakerrassa on kaikki huoneet paneloitu! Myös olohuoneessa alkaa olla tapetitkin paikoillaan, ei siis huonosti. Ainoa joka meidän aikataulun puolesta ottaa lujasti takapakkia on laatan kosteus, Rh on 92%. Eli siis vieläkään emme pääse laatoittamaan keittiön lattioita, tämä siis merkitsee sitä että emme pääse myöskään asentamaan keittiötä... Mutta onneksi tässä on vielä muutama muu asia, joten eiköhän tämä kaksiviikkoa mene aivan muissa tohinoissa vielä!

Korkeatila asettaa muutamia haasteita.

Korkeatila-

Työhuone

Portaiden alusen alaslaskettu katto.

Tapetit löysivät tiensä olohuoneeseen!


Olen kuitenkin päässyt jo laatoittamisen makuun tänään. Laittelin alakerran wc:hen seinälaatat, myös pesuhuoneen mosaiikit löysivät paikkansa. Aloittelin vielä illasta pesuhuoneen seiniäkin, mutta kymmenen jälkeen illalla päätin etten tee laastia enään. Huomenna varmasti on pesuhuonekin seinien osalta hyvällä mallilla! Mosaiikkien kohdalle pesuhuoneesemme tulee siis hyllyt. Asennan ne myöhemmin. Hyllyt tulevat olemaan lasiset jotta valaistus menee hyllyistä läpi!
Olen tykännyt nyt jo rakentamisen vaiheessa Free@home järjestelmästä. Siihen on selkeä syy. Seinien ollessa vielä pinnoitteita vailla, ei siis valoille ole kytkimiä pystytty asentamaan. Kuitenkin sitä mukaa kun kattoja on saatu valmiiksi, ja niihin on upotettu valaisimia on niitä saanut käyttöön helposti. Tämä onnistuu siten että kytkimiä kun voi ohjata puhelimitse. Olenkin jo piirtänyt pohjakaaviot taloomme, ja lisäänyt valaistuksia sitä mukaan kun olen saanut kattoja tehtyä. En ole vain muistanut ottaa kuvia ohjelmoinnin eri vaiheista. Täytyy seuraavalla kerralla muistaa ottaa, kirjoittelen sitten vielä pidemmästi kun on paremmin aikaa, todennäköisesti sitten meidän muuton jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti