tiistai 9. elokuuta 2016

Yläkertaa

Olemme olleet nyt yläkerran kimpussa, yläkerran lattia on nyt siis valmis lukuunottamatta pinnoitteita. Eli kaikki neljä kerrosta kipsilevyä, 1250kg laastia urien täyttöihin sekä 180kg saneerauslaastia. Toivotaan että lattia on talvella miellyttävä, sillä sen eteen on eräskin hikipisara vuodatettu. Eikä pelkästään meidän hikeä, vaan myös talkoolaisten! Iso kiitos myös heille.

Asensin ennen viimeistä levykerrosta kevyiden väliseinien alajuoksut paikoilleen. Näin ollen näin putkien sijainnit ja uskalsin ruuvata alajuoksut paikoilleen.
Vielä avaraa tilaa ennen väliseiniä


Yläkerran jakotukit sijoittuvat allaskaappien kohdalle. Vedeneristän kotelon väliseinän sisään!


Vihdoinkin jo viimeistä kerrosta

Saimme viimeviikolla alakertaan jo lattioihin lämmitykset. Samalla kytkettiin myös yläkertaan putket valmiiksi. Ilmasin kaikki yhtenä iltana, mutta ne kuitenkaan pidä kiertoa yläkerrassa päällä. Alakerran laattaan ajetaan päivisin hieman viileämpää vettä, sillä yläkerrassa on ollut aivan tolkuttoman kuuma päivisin. Öisin laatan kuivumisen nopeuttamiseksi joudutaan käyttämään kuumenpaa vettä, ja kun laattahan on osin varaava, siitä riittää lämpöä tuskaksi asti kun ulkona on kuuma. Toivotaan että varaisi talvellakin yhtä mukavasti!

Alakerran jakotukit

Hain tänään telineet, sillä tarkoituksenamme oli alkuviikosta tehdä korkeatila valmiiksi. Tämä reilu viikon pätkä on mukava, sillä laskin ettei minun tarvitse olla yhtenäkään päivänä tontilla yksin. Viikonloppuna olivat vanhempani, tänään kaverini, sitten veljeni ja taas seuraavan viikonlopun vanhempani. Menee päivätkin paljon nopeammin kun ei yksin tarvitse puurtaa. Sekä hoituu moni asia päivän aikana vauhdilla! Saimmekin tänään todella mukavasti aikaiseksi. Levytimme yläkerran aulan seinät sekä korkeantilan. Myös tasoittelu on aloitetttu. Lisäksi laitoin primerit kahdesti viikonloppuna tasoitetun pesuhuoneen seiniin. Nyt pääsenkin huomenna vesieristämään alakerran wc:tä sekä pesuhuonetta! Lisäksi kaikki kiviseinät on nyt tasoitetttu alakerrassa.

Pesuhuone
Olohuone, takka vaikuttaa mukavan sopusuhtaiselta tilassa!

2 kommenttia:

  1. Huoh tuota uritushommaa, on vielä tuoreessa muistissa yläkerran lattian teko, vaikka minun osuuteni oli toimia lähinnä kuvaajana ;) Mutta ajatteleppa sitä rahan säästöä kipsivaluun verrattuna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KYllä sitä riitti. Onneksi se alkaa olemaan jo kaukainen muisto vain, ja nyt voi jo nauraa kuinka hullun hommaa se oli. Onneksi on edessä jo uudet tehtävät, etenkin kun alkaa tulemaan jo viimeistä näkyvää pintaa!

      Poista