keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kipsilevylattiaa

Ilmanvaihtomme on nyt tehty, sain sen jo tovi sitten valmiiksi. Siirsin myös kodinhoitohuoneen putkea jotta se osuu nätisti meidän kuivauskaappimme päälle. Kaiken kaikkiaan kohtuullinen homma noissa putkien eristämisissä, en edes muista kuinka monta tuntia niitä on väännetty, etenkin kun ensimmäiset putket asennettiin talvella kohtuullisessa pakkasessa. Pääasia kuitenkin että nyt ne on ohi.




Lisäksi olemme tilailleet nyt viimeisiäkin pintojen tarvikkeita, etenkin kattopaneelit/listat sekä lattiat. Näitä pääsemme hetimmiten asentamaan, kunhan kaikki maalaukset on tehty. Mutta maanantaina tuli iso lähetys, nimittäin meidän kaikki keittiön kodinkoneet. Suurimpana ihmetyksenä miten saamme tallista tavarat keittiöön on tuo meidän tulevä jääkaappi/pakastin yhdistelmä. Se painaa meinaan pitkälle toistasataa kiloa ja on 120cm leveä. Täytyy pyytää kavereita auttamaan kantamisessa.



Nyt olemme taas yhden tuskaisen asian äärellä. Yläkerran lattia... Kaikki putket sinne on jo vedetty, mutta ne suikaloinnit. Selvittelimme hieman kipsivalun hintoja ja ne olisivat olleet yli 4 000 euroa tuolle 100 neliön alalle. Olisihan se ollut paljon nopeampi, mutta tulisi paljon kalliimmaksi. Teemme siis soiroilla, sekä laastilla täytöt. Meillä kun on lattialämmitys putki 20mm, tällöin soiroja tulee kaksi 13mm ek kipsiä. Massaakin menee tietenkin enemmän, laskeskelin alustavasti että noin 550 litraa yhteensä. Onneksi yhdellä 1000kg suursäkillä taitaa homma olla purkissa. Vielä tuossa muutama päivä vierähtää ennenkuin kaikki on reilassa! Onneksi tämän tuskallisen vaiheen jälkeen pääsemme tekemään viimeisiä pintoja, sekä matkata kohti muuttoa (elokuun loppua).



Pesuhuoneen tasoitusta. Ensimmäinen kerros menossa.


Tänään mitattiin vielä meidän marraskuussa valetusta laatasta suhteellinen kosteus (rh). Yllätyin hieman tuloksista, sillä laatassa oli vielä tuskallisen paljon kosteutta. Liekö sateisilla säillä vaikutusta. Rh oli 95%. Vesieriste vaatii että alle 90%, ja lattialankun valmistaja että 80%. Onneksi pääsemme kuitenkin jo pesuhuoneen seiniä vedeneristämään, kuten myös laatoittamaan lattioita joihin ei tule vesieristettä. Hionkin siis jo huomenna betonistaliimat pois jotta kuivuminen nopeutuu. Sekä taitaa joutua laittamaan laattaan lämmöt jo päälle nopeuttamaan kuivumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti