keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Pitkät päivät

Kesälomalla ollessa päivät raksalla venyvät, näin ollen iltaisin ei meinaa paukut aina riittää päivitellä blogia. Hommat etenee varsin hyvässä aikataulussa. Nyt näyttää siltä että saan kaiken tehtyä lomani aikana mitä olin suunnitellutkin. Toivon mukaan vielä paljon enemmänkin, sillä olemme päättäneet että muutamme elokuun viimeisenä viikonloppuna. Todennäköisesti suurin osa tavaroista joudutaan varastoimaan talliin, koska en halua että taloon kannetaan yhtään huonekaluja kunnes kaikki tarvittavat listat yms on paikalla.

Tänään saimme viimeisetkin tapetit jotka viimeviikolla tilasimme, nyt siis voisi jo tapetoidakin. Tosin sen taidan jättää vasta siiheksi kun katot on paneloitu. Tapetti kaupoilla käymisestä jopa minä selvisin, vaikka tuo kansioiden määrän näkeminen meinasikin pahaa tehdä. Loppujen lopuksi muutaman tunnin selaamisella, sekä yhden kaupan valikoimasta löytyi meille alakertaan sekä vessoihin kaikki tapetit.

Näitä riitti... Kuvassa vain osa.

Tällä hetkellä menemme siis siinä vaiheessa että osa seinistämme on pohjamaalattu sekä tasoitettu. Myös kiviseinien tasoittaminen on aloitettu. Lisäksi kaikki alakerran sähköistykset on tehty, myös data yms. Lisäksi olen tilannut kaikkea mahdollista valmiiksi tontille, myös ilmanvaihtokoneemme saapui viimeviikolla! Pääsen sen ehkä jopa tälläviikolla asentamaan. Alun käyttökokemuksella mitä testasin sitä tallissa olin varsin tyytyväinen. Etenkin hinnaltaan oli varsin huokea verrattuna vastaavan kokoluokan enerventiin. Tosin onhan niissä erilainen lämmönsiirrin (ristivirta vrt pyörivä kenno). Esilämmitin on 1400W. Tarkempia analyysejä sekä kuvia joudutte odottamaan kunnes olen sen paikalleen asentanut ja tovin käyttänyt. Vaillantin ollessa saksalainen valmistaja, selasin saksan ebaytä. Sieltä löytyi kaikenlaista säädintä sekä suodattimia runsain mitoin.

Kaverini kanssa teimme osan sähköjen putkituksista, ja viimeistelin loput putkitukset itsekseen. Meillä kaikki asennetaan siis putkeen, osittain tulevaisuutta ajatellen, mutta pääasiassa free@homen vuoksi. Valaistuksen releet kun on keskuksessa keskitetysti saattaa joidenkin jakorasioiden läpi kulkea enemmän kuin kolmen valon ohjaus. Pelkällä mmj:llä tässä olisi pienoista ylimääräistä säätämistä. Huomattavasti enemmän aikaa tämä asennus tosin vie, mutta materiaali kustannuksiltaan ei mielestäni kauheasti ole eroa. Olohuoneeseen sekä työhuoneeseen putkitin lisäksi kaiuttimille johdot myös valmiiksi. Olohuoneeseen tulee perinteiset sormiliittimet kaiuttimille, kun taas työhuoneeseen tulee aktiivikaiuttimet ja näin ollen rca liitännät. Lisäksi meillä on joskus haaveissa siirtää televisio alakerrasta yläkerran aulaan, näin ollen teen sinnekin varaukset takakaiuttimille.

Olohuone

Työhuoneen katto

Aula, kojerasiat murto/palohälyttimen näytölle, free@homen näytölle sekä ilmanvaihdon ohjaukselle


Olohuone, televisio tulee vasemmalle. Kojerasiat valmiina.


Teknisen tilan (portaiden alunen) viidakko. Sähköt, data sekä tv kaapeloinnit. Käyttövesi sekä lämmitys.

KHH:n katto koolattuna



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti