sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Pitkää päivää

Nyt on muutama iltana mennyt puolenyön korville tontilla, yllättävän hyvin sitä on jaksanut. Jaksaa tehdä pidempiä päiviä kun alkaa pääsemään lopullisten pintojen kimppuun. Ja nyt kun pääsee jo paneloimaan kattoja, sillä meille tuli torstaina kaikki listat sekä paneelit. Olihan aikamoinen savotta kantaa kaikki paneelit sisälle, sitä tuli nimittäin reippaat 1500 jm. On siinä hetkeksi naputeltavaa. Olen nyt paneloinut keittiön katon muutamana iltana kokonaan, päivät olen tehnyt kaikkea muuta, tänäänkin yläkerran lattiaa. Aina kun on alkanut illasta saman työvaiheen tekeminen tympimään olen siirtynyt panelointiin, näin pysyy mieli hieman virkeämpänä. Mutta nyt niitä kuvia, sekä etenkin lepoa että pääsee taas huomenna jatkamaan!

Listat, takana kaksi lavallista kattopaneeleita.



Hieman parani valaistus kun sain keittiön katon spotit samalla asennettua.


Tänään oli tontilla taas hieman talkooväkeä, saimmekin taas kaikenlaista aikaan. Yläkerrassa on nyt kolmasosassa lattioita täytetty urat laastilla. Lisäksi kaikissa lattialämmityksen piireissä on paineet. Muutamaa pientä osaa lukuunottamatta puuttuu vielä yläkerrasta suikaleita. Uskoisin kaikesta huolimatta että ensiviikon aikana saamme yläkertaan jo väliseiniä. Välillä suikaleita tehdessä meinasi usko loppua, mutta yllättävän nopeasti se kuitenkin alkoi valmistumaan, etenkin kun parhaimmillaan meitä oli neljä tekemässä paloja. Lisäksi pesuhuoneen seiniä pitäisi alkaa tiukasti tasoittelemaan! Jotta saamme suihkut valmistumaan ajoissa.


20mm putki, ja rutosti pieniä paloja!



Hioin torstaina lattioiden kuivumisen nopeuttamiseksi kaikki alakerran lattiat. Olohuonetta ei olisi ollut pakko hioa koska sinne tulee puulattia. Mutta hion samalla vaivalla kaikki lattiat. On tuollainen lattianhiomakone kätevä sekä nopea laite! Yllättävän pienellä sotkulla siitä päästiin! Ainoastaan hieman piti tavaroita siirrellä pois jaloista.




2 kommenttia:

  1. Hei

    Kävi kiinnostamaan miksi teillä on yläkerrassa tavallista järeämpää lattialämmitysputkea? Oman (1v) asumiskokemukseni perusteella uudessa omkotitalossa yläkerran lämmitystarve on hyvin marginaalinen. Termostaattipiirit taisivat yläkerrassa mennä päälle vasta yli 20 asteen pakkasilla. Tosin meillä yläkerta on yhteydessä alakertaan useamman aukon kautta, joten lämpö ehkä kiertää tavallista paremmin.
    Voimia rakenteluun! Omien rakenteluyritelmien myötä nostan hattua kaikille, jotka jaksavat ja osaavat rakennella itse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menimme hyvinkin pitkälti meidän putkimiehen kehoituksella, eli en pelkää varsinaisesti kylmyyttä. Tarkoituksena on saada pidettyä piirit samankokoisina kuin alalerrassa. Ohuella putkella saavutetaan pienempi virtausvastus ja piirejä ei tarvitse tehdä niin montaa.

      Poista