tiistai 12. heinäkuuta 2016

Piiput

Niin se viikonloppu vain vierähti. Sunnuntaina oli muuta menoa, mutta lauantai meni tiukasti raksalla. Oikeastaan todella tiukasti. Veljeni sekä isäni tuli auttelemaan lauantaina, ja kun keli oli mitä loistavin päätin että mitä jos muuraisimme piiput pois yläkerrasta. Yläpohjassa alkoi jo aamupäivällä olemaan kohtalaisen tukalat oltavat, etenkin kun kaikki harkot ja sisäputket piti kantaa yläkerran kautta ullakolle. Vielä kaiken tämän jälkeen muurata ne paikoilleen. Olin optimistinen ja tein tietenkin kummallekin piipulle aluskatteeseen reijät että nythän me nopeasti nämä tästä teemme. Ei se aina niin menekään. Teimmehän me ne samanpäivän aikana pellitetyksikin, mutta kello lähenteli jo 23 kun viimeiset pellit paikoilleen saimme. Mutta hyvä niin, olisi tuossa ollut yksin aivan tolkuton urakka.

Osittain muuraamisen vauhtia katolla hidasti  kaksi ampiaispesää. Jouduimme alkuun hävittämään ne koska toinen pesistä sijaitsi aivan kattotikkaiden vieressä.








Lisää kuvateksti
























Eilen teimmekin sitten sähköt loppuun, etenkin keskuksen osalta. Lisäksi saimme pukkilalta painavat terveiset talliimme. Nimittäin kaikki meidän tilaamamme laaatat saapuivat. Nostelin muutamia laatikoita tallissa ja totesin että käyn ostamassa nokkakärryt niin saa laatat mukavasti kulkemaan kohti taloa. Kohta alkaa tallissa olemaan tukalat paikat, onneksi kohta saadaan laatan kosteus mitattua ja kun betonista on liimat hiottu pois pääsee laatoittamaan. Vaikka keittiönhän pääsisi jo nyt laatoittamaan ja kokoamaan mutta kun ei kattoon ole vielä panelit saapunut taidan malttaa odottaa, sillä on tässä vielä kaikenlaista muutakin puuhaa. Tärkeimpänä muuton kannalta on kuitenkin pesuhuoneemme.

Laatat tulivat.



Lähes lopullisessa muodossa.
Asentelin tänään ilmanvaihtokonetta kodinhoitohuoneeseen. Hieman keskenhän se jäi kun ei ollutkaan 160mm 30ast mutkia yhtään, tulee siis huomenna tukkureissu. Alkuun tuo 250mm korvausilmaputki vaikutta aivan tolkuttoman kokoiselta läpyskältä, mutta varsin sopusuhtaisesti se tuohon talomme julkisivuun istuuntui. Eipähän tuon kokoisena luulisi kauheasti ääntä päästävän tuohon kohtaan tulevalle terassille. Heti seinän jälkeen se muuttuu 160mm kanavakooksi. Koneemme on vaillantin valmistava. Tänään kun konettamme seinälle nostin niin huomasin että myös laittialle tämän koneen voi asentaa, koneen pohjassa oli asennusjalat. Vaillant on saksalainen valmistaja niin tämän vuoksi hieman lisätöitä on tiedossa, sillä kaikki koneen kanavalähdöt ovat 180mm halkaisijaltaan. Meillä kun kaikki putket lähtevät 160mm kokoisina kierrokselle. Mutta tästä ei varsinaisesti ongelmaa muodostu. Ainoastaan konetta ei aivan paneelien rajaan saa vaikka katossa pieni alaslasku onkin, vaan joudun tekemään kanavien piilottamiseksi pienen kotelon.


Koneemme, Vaillant VAR 360/4

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti